MENU
informatie aanvragen
Professioneel, integer en betrokken

Vragen? Bel ons 088 00 185 00

9,4
Transitievergoeding Transitievergoeding

Transitievergoeding

Sinds 1 juli 2015 krijgt u bij ontslag via de Kantonrechter of het UWV een financiële vergoeding. Dit heet de transitievergoeding. Voorwaarde is dat u 2 jaar of langer in dienst bent geweest. Dit geldt voor zowel vaste als tijdelijke contracten. U kunt de transitievergoeding bijvoorbeeld gebruiken voor scholing of de overstap naar een andere baan makkelijker te maken (loopbaanadvies of outplacement).

Berekening transitievergoeding

Als u wordt ontslagen, wordt de hoogte van de transitievergoeding bepaald op basis van uw leeftijd, maandsalaris en het aantal dienstjaren. De vergoeding is maximaal een bruto jaarsalaris. Of maximaal € 76.000 bruto als uw bruto jaarsalaris hoger is dan € 76.000.

De wettelijke transitievergoeding geldt als het ontslag loopt via de Kantonrechter of het UWV. Beter is om in goed overleg te komen tot een zogenaamde vaststellingsovereenkomst. Een vaststellingsovereenkomst is in uw voordeel, maar ook in het voordeel van de werkgever. Omdat vaak het dossier onvoldoende is om een ontslag te realiseren.

Carrière Switch onderhandelt voor een beter resultaat

Wij kunnen u helpen in goed overleg met uw werkgever een resultaat te bereiken dat beter is dan de wettelijke transitievergoeding, die wordt toegekend via de het UWV of de Kantonrechter. Belangrijkste onderdeel van de vaststellingsovereenkomst is de ontslagvergoeding. De transitievergoeding is de basis. Als een procedure via het UWV of de Kantonrechter vermeden kan worden, dan zal de werkgever bereid zijn een hogere vergoeding toe te kennen. Soms ook nog wel op basis van de vroegere hogere Kantonrechtersformule. Wij streven dan naar de plus, plus, plus variant. Een vergoeding in geld, een outplacement en vrijstelling van werk tijdens de opzegtermijn.

Daarnaast worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld: einddatum ontslag, een budget voor juridische bijstand, budget voor scholing en voor financieel advies, geheimhoudingsbeding, getuigschrift, referenties, concurrentiebeding, relatiebeding en de eindafrekening. Deze punten kunnen niet worden geregeld als de Kantonrechter of het UWV het ontslag uitspreekt. Wij helpen u graag met de onderhandeling met uw werkgever, dat is ons dagelijks werk. Aan deze begeleiding zijn geen kosten verbonden, de kosten zijn voor de werkgever en zijn meegenomen in het budget voor outplacement of in het bedrag voor juridisch advies.

Kunnen we u ook helpen?
088 00 185 00
Wordt u wellicht binnenkort ontslagen?
Vraag nu een oriënterend gesprek aan