MENU
informatie aanvragen
Professioneel, integer en betrokken

Vragen? Bel ons 088 00 185 00

9,4
Potentieel Assessment Potentieel Assessment

Potentieel Assessment

Wat houdt het in?

Bij een potentieel assessment worden capaciteitentesten en persoonlijkheidsonderzoeken gecombineerd met assessmentopdrachten. Deze aanpak verhoogt de betrouwbaarheid van de resultaten terwijl de cliënt zich beter in de resultaten van het onderzoek herkent en deze gemakkelijker accepteert.

Programma potentieel assessment

1. Opstellen functieprofiel
Bij een potentieel assessment wordt een profiel van de functie opgesteld, waarbij het accent ligt op gedragsaspecten die noodzakelijk worden geacht voor het succesvol kunnen vervullen van de functie. Dit functieprofiel wordt vergeleken met het profiel van de cliënt.

2. Capaciteitenonderzoek
Dit bestaat uit een combinatie van (zelf)assessmentopdrachten en een psychologisch onderzoek. Bij (zelf)assessment voert de cliënt een aantal opdrachten uit, toegespitst op het gedrag dat in de functie van essentieel belang is. Het psychologisch onderzoek geeft inzicht in het werk- en denkniveau van de cliënt en zijn/haar capaciteiten op verschillende intelligentiegebieden, in eigenschappen en gedragsaspecten. Deze worden gerelateerd aan werkomgeving en functie.

3. Advies
Het capaciteitenonderzoek leidt tot een advies met betrekking tot het potentieel van de cliënt en de geschiktheid voor de functie. De rapportage bevat ook richtlijnen voor eventuele ondersteuning, opleiding of coaching om te komen tot een optimale vervulling van desbetreffende functie, dan wel voor een andere functie die beter bij de capaciteiten en kwaliteiten van de cliënt past.

Meer weten over de mogelijkheden?
088 00 185 00
Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek aan
direct aanvragen